Iz prirode za Vas

Predstavnici VTK BiH i MVTEO BiH obišli bh. izlagače na sajmu u Kini

kina_1

U kineskom gradu Ningbou se od 8. do 12. juna 2015. godine održala Konferencija ministara trgovine i ekonomije Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i prateći sajam investicija i trgovine „China-CEEC EXPO“, delegacija Bosne i Hercegovine predvođena ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem, posjetila je bh. izlagače na ovom sajmu.

Na „China-CEEC EXPO“ izlažu bh. komanije HALILOVIĆ d.o.o. Ilijaš i VITA-LIFE d.o.o. Visoko, koje se bave proizvodnjom ljekobilja i esencijalnih ulja, te različitih prehrambenih proizvoda, respektivno. Za izlagače/ kompanije iz zemalja Centralne i Istočne Evrope pa tako i Bosne i Hercegovine, organizator je obezbijedio, između ostalog, besplatan standardno uređen štand površine 9 m2 po kompaniji.

China-CEEC EXPO obuhvata nekoliko aktivnosti, uključujući trgovinski sajam generalnog tipa, simpozijume o investicijama, poslovni forum i različite konferencije, a sve na temu „Promocije suradnje na izgradnji ekonomskog pojasa Puta svile“.

U delegaciji BiH sa ministrom Šarovićem je i potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, ambasador BiH u NR Kini Boro Marić, te drugi državni dužnosnici.