Iz prirode za Vas

PROIZVODI

Pogon za proizvodnju smješten je na Nišićkoj visoravni na 1000 m nadmorske visine.

Pogon, odnosno radni i proizvodni prostori preduzeća su udaljeni od ekološki zagađenih područja i industrijskih djelatnosti i obezbjeđuju adekvatne preduslove za ovaj tip proizvodnje.

Izgrađeni građevinski objekti su organizovani tako da postoji logičan slijed tokova materijala, a koji istovremeno ispunjava zahtjeve u pogledu održavanja ispravnosti proizvoda u svim fazama.
U okviru proizvodnje postoje tri zasebne cjeline :

1. Proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja

2. Proizvodnja eteričnih ulja

3. Proizvodnja čajeva

4. Proizvodnja dekorativnih predmeta sačinjenih od ljekovitog i aromatičnog bilja


 

List processed essential oils organic- organska lista ulja

R.br.                       BiH               Latin                English
1. Anđelika Angelica archangelica L. Angelica
2. Bor bijeli Pinus sylvestris Scots pine
3. Bor crni Pinus nigra Pine
4. Jela Abies alba Silver Fir
5. Kadulja Salvia officinalis Kitchen Sage
6. Kleka Juniperus communis Juniper Berry
7. Kleka iglice Juniperus communis Juniper needle
8. Konopljika Vitex agnus-castus Lilac Chastetree
9. Kunica Achillea millefolium Yarrow
10. Lavanda Lavandula angustifolia Lavender
11. Lovor Laurus nobilis Sweet Bay
12. Lopuh Petasites hybridus Pestilence Wort
13. Menta Mentha piperita Peppermint
14. Majčina dušica Thymus serpyllum Lemon(Wild) Thyme
15. Nana Mentha longifolia Horse Mint
16. Origano Origanum vulgare Oregano
17. Pelin Artemisia absinthium Wormwood
18. Ruzmarin Rosmarinus officinalis L. Rosemary
19. Smilje Helichrysum italicum Strawflower(Curry plant)
20. Timjan Thymus vulgaris Garden Thyme
21. Verem Mentha pulegium Pennyroyal
22. Vrijesak Satureja montana Winter Savory

Conventional – konvencionalna lista ulja

 

R.br             BiH        Latin English
1. Eukaliptus Eucalyptus globules Tasmanian Bluegum
2. Komorač Foenculi vulgare Fenel
3. Korijander Korijandrum sativum Coriander
4. Limun Citrus limon Lemon
5. Mandarina Citrus reticulata Tangerine
6. Narandža Citrus sinensis Orange
7. Pačuli Pogostemon cablin Pachuli

 

Izrada svih preparata se obavlja na savremenoj opremi izrađenoj od nehrđajućih materijala, čiji je kvalitet potvrđen od strane nadležne ustanove.

Sva oprema se redovno ispituje i održava.

Kontrola kvaliteta proizvoda nije ograničena samo na laboratorijsku kontrolu, nego obuhvata sve aktivnosti i odluke u vezi sa kvalitetom proizvoda.

Proizvod se ne stavlja u promet dok se ne obavi cjelokupna dokumentovana inspekcija i ne utvrdi da proizvod odgovara propisima. Testiranje i puštanje u promet vrši funkcija za kontrolu kvaliteta u skladu sa pismenom specifikacijom.